Vikingaskolan

/Vikingaskolan

Vikingaskolan är en kommunal F-9 skola som ligger på området Linero i östra Lund. Kännetecknande för skolan är projektinriktad och ämnesövergripande undervisning. Lärarna arbetar i tvärvetenskapliga arbetslag och elevernas synpunkter och intressen präglar i så stor utsträckning som möjligt undervisningen.

Läs mer →

 

Citat från lärare

Jag kan läsa danska men förstår inte som på svenska. Det har ökat min förståelse för de elever som har ett annat modersmål… Blev så besviken när alla bilder hade lagts in från vår vänskola.. [...]

By | februari 27th, 2013|Categories: Rullande lärarcitat|Kommentarer inaktiverade för Citat från lärare

En svanestart

I foråret 2010 blev vi spurgt, om vi ville deltage i et samarbejde med svenske og københavnske skoler, der ville sætte bæredygtig udvikling på dagsordenen. Det var i starten ikke helt gennemskueligt, hvad projektet ville indebære, men der var helt klart nogle gode tanker i projektbeskrivelsen, som vi blev lokket af og som vi følte – det var værd at afprøve.I foråret 2010 blev vi spurgt, om vi ville deltage i et samarbejde med svenske og københavnske skoler, der ville sætte bæredygtig udvikling på dagsordenen. Det var i starten ikke helt gennemskueligt, hvad projektet ville indebære, men der var helt klart nogle gode tanker i projektbeskrivelsen, som vi blev lokket af og som vi følte – det var værd at afprøve.

By | januari 12th, 2013|Categories: Husum skole, Rektorernas reflektioner|0 Comments

Guldberg skole og Øresundsklasserummet

Opstart: Den 21. april 2010 var der kick-off-møde i Öresundsklassrummet i Miljøforvaltningen i Malmø. På mødet deltog alle rektorerne fra de involverede skoler, samt personer fra Malmø Højskole, Malmøs miljøforvaltning, Østra Forvaltning, Bæredygtig udvikling (Børne- [...]

By | januari 11th, 2013|Categories: Guldberg Skole, Rektorernas reflektioner|Kommentarer inaktiverade för Guldberg skole og Øresundsklasserummet

Elever kræver medbestemmelse

Succen i öresundprojektet gav eleverna mod att välja individuell studieplan. Det gör eleverna mer motiverade för att lära men kräver, att läraren får en ny roll som undervisningsdesigner. Succesen fra øresundsprojektet gav eleverne mod til at vælge individuelt pensum. Det gør eleverne mere motiverede for at lære, men kræver at læreren får en ny rolle som undervisningsdesigner.

By | januari 10th, 2013|Categories: Eleven i fokus, Guldberg Skole, Tankar och erfarenheter|Kommentarer inaktiverade för Elever kræver medbestemmelse

Vänklasser på tværs af strædet: Mødet er bedst, når emnet bliver nødt til at vente

Att ha en vänklass i grannlandet öppnar nya möjligheter för elevernas lärande – men samhörigheten uppstår inte automatiskt. För Kirsebergs och Utterslevs sjuor blev besöket i djurparken en vändpunkt när vänklasseleverna stack iväg.Dansk: At have en venskabsklasse i nabolandet åbner nye muligheder for elevernes læring - men venskabet opstår ikke automatisk. For Kirsebergs og Utterslevs syvendeklasser var besøget i dyreparken et vendepunkt, da venskabsklasseelevene stak af.

By | december 30th, 2012|Categories: Kirsebergskolan, Tankar och erfarenheter|0 Comments

Frygt for fremtiden forhindrer elevernes engagement i klima

När tonåringar är osäkra på sig själva och sina familjer, finns där ingen plats att också tänka på miljön och jordens framtid. Eleverna måste känna sig trygga innan de kan bry sig om och ta ansvar för resten av världen.Når teenagere er usikre på sig selv og deres familie, er der ikke overskud til også at tænke på miljøet og jordens fremtid. Elever skal være trygge før de kan tage ansvar for resten af verden.

By | december 30th, 2012|Categories: Kirsebergskolan, Tankar och erfarenheter|0 Comments

Eleverne tager demokratisk styring

Öresundsklassrummets första gemensamma tema var grön mobilitet. I det gemensamma projektförslaget fick skolorna komma med förslag för en framtida, hållbar skolbyggnad i Köpenhamns Nordhamn. Samtidigt med genomförandet av den gemensamma uppgiften skulle skolorna utveckla minst tre förslag till lokala förbättringar. Dessa idéer skulle sedan ingå i det gemensamma projektet och vara till hjälp för att lyfta den lokala trafikmiljön. Öresundsklassrummets første fælles tema var grøn mobilitet. I det fælles projektoplæg skulle de deltagende skoler komme med forslag til et kommende, bæredygtigt skolebyggeri i Københavns Nordhavn. Samtidig med gennemførelsen af den fælles opgave skulle skolerne udvikle mindst tre forslag til lokale forbedringer. Ideerne, der med fordel kunne indgå i det fælles projekt, skulle i høj grad være med til at løfte det lokale trafikmiljø.