Svaleboskolan

/Svaleboskolan

Svaleboskolan är F-9 skola som ligger vackert belägen i Lunds Östra utkant vid foten av Romeleåsen. Där går ca 600 elever och där finns en personalstyrka på ca 100 personer. Detta gör skolan till Veberöds största arbetsplats. Veberöd är ett växande samhälle med f.n. ca 5000 invånare. Skolan arbetar med hållbar utveckling i många avseenden. Skolan vill att eleverna ska få en bra grund att stå på, både vad gäller demokratiska värderingar och kunskaper.

Läs mer →

 

Citat från lärare

Jag kan läsa danska men förstår inte som på svenska. Det har ökat min förståelse för de elever som har ett annat modersmål… Blev så besviken när alla bilder hade lagts in från vår vänskola.. [...]

By | februari 27th, 2013|Categories: Rullande lärarcitat|Kommentarer inaktiverade för Citat från lärare

En svanestart

I foråret 2010 blev vi spurgt, om vi ville deltage i et samarbejde med svenske og københavnske skoler, der ville sætte bæredygtig udvikling på dagsordenen. Det var i starten ikke helt gennemskueligt, hvad projektet ville indebære, men der var helt klart nogle gode tanker i projektbeskrivelsen, som vi blev lokket af og som vi følte – det var værd at afprøve.I foråret 2010 blev vi spurgt, om vi ville deltage i et samarbejde med svenske og københavnske skoler, der ville sætte bæredygtig udvikling på dagsordenen. Det var i starten ikke helt gennemskueligt, hvad projektet ville indebære, men der var helt klart nogle gode tanker i projektbeskrivelsen, som vi blev lokket af og som vi følte – det var værd at afprøve.

By | januari 12th, 2013|Categories: Husum skole, Rektorernas reflektioner|0 Comments